Pide met lamsgehakt en gebakken eitje

10 okt 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Goed
Link naar recept
Bereidingstijd
Meer dan 90 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk / gemiddeld
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt
Keuken
Benodigdheden

Dit leek me zo’n leuk gerecht, maar als ik eerlijk ben viel het wat tegen in verhouding tot de hoeveelheid tijd die het kost…
Maar… het zal wel aan mij liggen, want op de site van de Appie scoorde hij erg goed. Helaas kun je het niet zelf proberen, want ze verkopen de ontzettend lekker lamsmerguez niet meer. Overigens had de Marokkaanse slager ze ook niet, want ze zijn te duur gaf hij aan. Hij verkoopt vooral de kipvariant en die hebben ze ook nog wel bij de XL. Overigens zou ik lamsgehakt halen en lekker pittig kruiden!

Het lukte me niet de inhoud van het worstje mooi rul te bakken… Het andere wat bij mij niet goed ging was het eitje dat je erboven breekt… het droop er bij mij aan alle kanten af… Nu genoeg gemopperd, want de smaak was niet verkeerd.

Deeg maken van bloem, gist, water en beetje olie en snufje suiker tbv de gist. Uur laten rijzen.

Vulling maken door ui en groene paprika te fruiten, vlees erbij te doen met tomatenpuree.

Van deeg schuitje vormen, vulling erop doen, randen eromheen vouwen, eitje erboven breken en afbakken in de oven. Bestrooien met peterselie.