Zeeduivel met massala en gember

6 jun 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Sergio's smaakmakers, 70 recepten voor thuis, Sergio Herman
Bereidingstijd
30-45 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld

Soms heb je de vork al in de vis staan en denk je “shit… nog een foto”. Dat ik gelijk zin had om aan te vallen toen ik dit gerecht op tafel zette bleek volkomen terecht. Het was ronduit heerlijk.

Dat sausje met o.a. garam massala, chili en gember is echt een bom van smaak. Opvallend is dat hij hiervoor naast mosseljus (of evt visfond?) ook kippenbouillon gebruikt wat een bevriende kok ook altijd tegen me zegt. Langzamerhand verdwijnt m’n scepsis daarover. Wat ik echt anders deed is de venkelplakken, die mooi gegrild waren, niet in stukjes door de rijst husselen, maar daar de rijstsalade, met o.a. tomaat, lente-ui en koriander, op serveren. Dat was een goede keuze.

Aangezien ik het als tussengerecht serveerde heb ik de portionering van m.n. de zeeduivel aangepast. Op een mooi kleurrijk bordje serveren is wel een must. Tja en dan… ben je zomaar te laat voor een maagdelijke foto.

Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké: ?
Zeeduivel met massala en gember
?Sergio’s smaakmakers, Sergio Herman
⏰30-45 min
Kenmerk: Oosterse invloeden, vis
Menugang: Hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt, visboer
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld tot moeilijk
Keukengereedschap: –